Vinnare och förlorare från Darlington

VINNARE

Kevin Harvick – Även om firandet var dämpat på grund av att det inte fanns några fans och riktlinjer för social distansering, så tog Harvick sin första seger för säsongen och den 50:e i sin karriär på söndagen.

Alex Bowman – Andraplatsen visar hur starkt det här Hendrick Motorsports-teamet är. Efter sin dominerande helg och seger på Auto Club Speedway sågs han som en av favoriterna på Darlington och visade att avbrottet i säsongen inte hade bromsat hans team.

Matt Kenseth – I sin första Cup-start sedan säsongsfinalen 2018 gick han ut och slutade 10:a. Dessutom visades hans karakteristiska torra humor i några av hans radiokonversationer med sitt team. Det är precis som om han aldrig lämnat.

Ryan Preece – Normalt sett placerar en 20:e plats dig inte i den här kategorin, men det gör den här gången. Preece passerade Bubba Wallace för 20:e plats med tre varv kvar att köra. Det är betydelsefullt eftersom de 20 bästa placerarna från söndagens lopp kommer att vara inverterade. Preece startar alltså på pole pole på onsdag kväll i Darlington. Wallace, som slutade 21:a, startar 21:a på onsdag.

Tyler Reddick och John Hunter Nemechek – Cup rookies förväntas kämpa på Darlington. Trots att båda aldrig hade kört ett varv i fart i en Cup-bil på Darlington innan söndagens gröna flagga slutade de båda bland de tio bästa. Reddick placerade sig på sjunde plats och Nemechek på nionde plats. Det var säsongshögsta placeringar för båda.

LÖSARE

Ricky Stenhouse Jr. – Sju förare hade aldrig kört ett varv i en Cup-bil i Darlington. Stenhouse gjorde sin åttonde Cup-start i karriären på banan. Det var han som gick omkull på det första varvet. ”Ganska pinsamt för mig själv”, sa han.

Jimmie Johnson – På gränsen till sin första etappseger för säsongen fick han kontakt med Chris Bueschers bil och gick sönder. ”Vad jag skulle göra för att få det hörnet tillbaka och göra om det igen”, sa han. Johnson är nu utan seger på sina senaste 100 Cup-starter. Besättningschefen Cliff Daniels påminde omedelbart teamet om att inte tappa hakan efter incidenten. Vi har en fantastisk racerbil”, sade Daniels på radion till sitt team. ”Så låt er inte bli att tappa hakan. Vi är tillbaka om två dagar.”