Forrest Griffin

Griffin vs. JacksonEdit

5. heinäkuuta 2008 Griffin otteli UFC:n kevyen raskaansarjan mestaria Quinton ”Rampage” Jacksonia vastaan. Griffin, jota monet pitivät otteluun lähdettäessä suurena altavastaajana, kohtasi Jacksonin kovassa taistelussa, jonka UFC:n puheenjohtaja Dana White nimesi ”illan otteluksi”. Griffin voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä ja hänestä tuli uusi kiistaton UFC:n kevyen raskaansarjan mestari.

Griffin näytti olevan vaikeuksissa ensimmäisessä erässä pudottuaan yläviistosta, mutta hän piristyi toisessa erässä ja iski aikaisin vahingollisen jalkapotkun, joka horjutti Jacksonia pahasti. Griffin jatkoi maa-iskuilla ja vakiinnutti kontrollinsa, estäen Jacksonia tekemästä merkittäviä hyökkäyksiä koko erän ajan. Kolmen edestakaisen erän jälkeen Griffin voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä ja nappasi kevyen raskaansarjan tittelin.

Joidenkin kommentaattoreiden mukaan päätös oli kiistanalainen. Ottelun jälkeen Jacksonin valmentaja Juanito Ibarra, joka oli tyytymätön tuomareiden pisteytykseen, ilmaisi suunnitelmansa protestoida yksimielistä päätöstä Nevadan osavaltion urheilukomissiolle, mutta ei koskaan jättänyt valitusta, koska se ei olisi muuttanut päätöstä.

Griffinin dokumentoitu palkka ottelusta oli 310 000 dollaria. 100 000 dollaria ottelusta, 150 000 dollarin voittobonus ja 60 000 dollaria Fight of the Night -palkinnosta.

Griffin vs. EvansMuutos

Griffinin ensimmäinen tittelin puolustus tapahtui UFC 92: The Ultimate 2008 -tapahtumassa voittamatonta haastajaa Rashad Evansia vastaan. Griffinin kontrolloitua suurimman osan kahdesta ensimmäisestä erästä tehokkailla iskuilla, Evans sai kiinni yhdestä Griffinin potkusta ja kaatoi hänet, kukistaen Griffinin TKO:lla kolmannessa erässä maata ja puntteja käyttäen mestarin guardin sisältä. Tappio oli Griffinin kolmas tappio UFC:hen tulon jälkeen. Ottelun aikana Griffin mursi kätensä, mikä vei hänet sivuun useiksi kuukausiksi.

Griffin vs. SilvaEdit

Toipumisensa jälkeen Griffin allekirjoitti sopimuksen UFC 101 -otteluun, jossa hän otteli punttipelaaja Anderson Silvaa vastaan. Griffinin oli määrä kohdata brasilialainen Thiago Silva, mutta 28. huhtikuuta 2009 UFC:n puheenjohtaja Dana White vahvisti, että sen sijaan hän majoittuu Andersonin paluuseen kevyen raskaansarjan divisioonaan hänen puolustettua keskisarjan titteliään Thales Leitesia vastaan UFC 97:ssä. Ottelun aikana Silva tyrmäsi Griffinin kolme kertaa ensimmäisessä erässä. Ennen kolmatta tyrmäystä Griffin hyökkäsi Silvan kimppuun lyöntivuorolla, jonka kaikki Silva väisti huitomalla, minkä jälkeen hän vastasi tiiviillä oikealla kädellä perääntyessään ja tyrmäsi Griffinin.

Ottelun jälkeen Griffin nousi kanveesilta, poistui häkistä ja hölkkäsi ulos areenalta. Aluksi esitettiin, että Griffin kiidätettiin sairaalaan sijoiltaan menneen leuan ja toisen korvan kuulovaikeuksien vuoksi. Kävi kuitenkin ilmi, ettei Griffinin leuassa ollut vammaa.Molemmat ottelijat saivat 60 000 dollaria Fight of the Night -bonuksina ja Silva sai lisäksi 60 000 dollaria bonusrahaa Knockout of the Night -ottelusta.

Griffin vs. Ortiz IIEdit

Kun Mark Coleman loukkaantui ja joutui jättäytymään pois ottelustaan Tito Ortizia vastaan, Griffin suostui uusintaotteluun Ortizia vastaan UFC 106:ssa. Griffin käytti ottelussa myös valko-mustia ottelushortseja tavaramerkkinsä ruskehtavien shortsien sijaan. Griffin voitti verisen kamppailun jaetulla päätöksellä osoittaen paremmat lyöntitaidot ja vahvemman maaottelun kuin heidän edellisessä ottelussaan. Ottelun jälkeen Griffin sanoi: ”Tito oli hieno ottelu minulle palata, meidän täytyy tehdä kolmas, joka on 1-1 mies.” Molempien otteluiden jaetun päätöksen jälkeen Griffin näytti olevan enemmän kuin halukas saamaan Ortizin kanssa koottua kumiottelun, jotta asia saataisiin lopullisesti selvitettyä. ”Hänestä näki, että hän valmistautuu Mark Colemaniin, ei millään pahalla, ja hän on selkäleikkauksen jälkeen. Tehdään se uudestaan, en katkaise jalkaani, hän on paremmassa kunnossa”, Griffin kommentoi.

OlkapäävammaEdit

Griffinin piti kohdata Antônio Rogério Nogueira 29.5.2010 UFC 114:ssä, mutta Griffin vetäytyi ottelusta olkapäävamman vuoksi. Hänet korvasi Jason Brilz.

Griffin vs. FranklinEdit

Griffin kohtasi entisen UFC:n keskisarjan mestarin Rich Franklinin 5. helmikuuta 2011 UFC 126:ssa. Griffin hallitsi valtaosaa ottelusta: ensimmäisessä erässä hän kaatoi Franklinin ja kontrolloi tätä maassa ja toisessa erässä hän käytti ylivoimaisia potkuja ja yhdistelmiä Franklinin kaatamiseen. Griffin voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Griffin vs. Shogun IIEdit

Uudelleenottelu Maurício Rua vastaan käytiin 27. elokuuta 2011 UFC 134:ssä. Griffin hävisi ottelun KO:lla (lyönnit) ensimmäisessä erässä ja olisi poissa jopa 6 kuukautta mahdollisten oikean jalan ja leuan vammojen vuoksi.ennen ottelua Griffinille päivitettiin, että hänen vaimonsa oli alkanut synnyttää. Dana White ilmaisi myös tukensa Griffinille ja totesi olevansa erittäin ylpeä hänestä tappiosta huolimatta.

Griffin vs. Ortiz IIIEdit

Griffin kohtasi Tito Ortizin kolmannen kerran 7. heinäkuuta 2012 UFC 148:ssa. Hän voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä 29-28 voittamalla Ortizin 2:1, vaikka Ortiz kaatoi hänet sekä kaatoi hänet kahdesti. Ottelu voitti myös Fight of the Night -tittelin ansaiten sekä Griffinille että Ortizille ottelubonuksen.

Tämä ottelu oli kolmas kerta hänen urallaan, kun hän poistui Octagonista epätavallisin ehdoin, yksinkertaisesti kävelemällä ulos ennen ottelun tulosten lukemista. Myöhemmin hän palasi kehään ja antoi Tito Ortizille yllättävän haastattelun.

MCL & ACL-vammaMuutos

Griffinin odotettiin ottelevan Chael Sonnenin kanssa uusintaottelussa 29. joulukuuta 2012 UFC 155:ssä. Sen sijaan Sonnen vedettiin pois ottelusta TUF-kauden 17 valmentajaksi. Griffinin odotettiin sitten kohtaavan Phil Davis tapahtumassa. Joulukuun 5. päivänä kuitenkin ilmoitettiin, että Forrest joutui jäämään pois ottelusta MCL:n repeämän ja ACL:n venähdyksen vuoksi.

Griffin toivoi palaavansa loukkaantumisesta vuoden 2013 loppuun mennessä.