World Cup 2014 Tulokset:

Luulit, että Seattle Seahawksin hajottaminen Denver Broncosista Super Bowlissa oli rökäletappio. Luulit, että San Antonio Spurs murskasi Miami Heatin NBA-finaaleissa.

Mitä mieltä olit Saksan esityksestä MM-välierässä Brasiliaa vastaan tiistaina?

Saksa suolsi isännät maalein 7-1, mutta juuri pätkä 23. minuutista 29. minuuttiin oli aivan ällistyttävä.

Saksa kaatoi neljä maalia kuudessa minuutissa ja imi täysin energian pois koko stadionilta. Itse asiassa he imivät energian pois koko Brasiliasta.

Frank Augstein/Associated Press

Meiltä on nyt jäljellä enää kolme joukkuetta, ja päivitetty MM-kisasarja löytyy alta ja ESPN FC:stä.

Bleacher Report

Saksan uskomattoman venymisen aloittanut maali tuli Miroslav Klosen jalasta, mikä toi hänelle kaikkien aikojen MM-kisojen maaliennätyksen. Jalkapallon MM-kisojen virallinen Twitter-sivu onnitteli saksalaista supertähteä:

Klose kommentoi ennen peliä ESPN FC:n välityksellä mielialaansa näissä MM-kisoissa:

Yksi osuma ei riitä minulle. Minun on lisättävä lisää. Minulla on raaka mieli, valmistaudun aina kaikkeen. En ota mitään loukkaantumisia , tiedän, että voin aina auttaa joukkuetta, millä tavalla tahansa. Olen valmis, sen näitte jo Ghanaa vastaan.

Brasiliasta puuttuivat selvästi loukkaantunut Neymar ja pelikiellossa oleva Thiago Silva, mutta tämän ottelun tuloksen sysääminen näiden poissaolojen piikkiin olisi täysin epäreilua saksalaisia kohtaan.

Saksa oli ensimmäisellä puoliajalla aivan armoton eikä perääntynyt hyökkäyspelistä. He hallitsivat palloa, hyödynsivät lähes jokaisen maalintekopaikan ja osoittivat, miksi he ovat yksi maailman dominoivimmista joukkueista.

Ei edes loistava Neymar olisi pystynyt tekemään paljonkaan estääkseen heitä tiistaina.

Puoliajalla 5-0-johtoasemassa ollut Saksa istui suurimman osan toisesta puoliajasta taaksepäin ja sai Manuel Neuerilta erinomaisen maalivahdin. Kaiken kukkuraksi he lisäsivät vielä kaksi maalia toisella puoliajalla, vaikka istuivat puolustuksellisesti, kun taas Oscar teki Brasilian ainoan maalin, kun peli oli 90 minuutin kohdalla jo hyvällä mallilla.

Dario Lopez-Mills/Associated Press

Missä tahansa urheilulajeissa näin merkittävällä näyttämöllä tapahtuva rökäletappio on aina mielenkiintoista asettaa se historialliseen perspektiiviin. Paul Carr ESPN:n ja ESPN Statsin & Infosta teki juuri niin Saksan ensimmäisen puoliajan spurtin aikana:

Saksalaisten riemun kääntöpuoli oli tietenkin Brasilian fanien järkytys ja pettymys. Tällaisen ottelun häviäminen on yksi asia, mutta se, että se tapahtuu omien kannattajien edessä tällä näyttämöllä, tekee tuloksesta entistäkin kirvelevämmän.

Bleacher Report totesi, että kyyneleitä virtasi runsaasti, kun taas New York Timesin Sam Borden huomautti, että jotkut brasilialaisfanit tekivät parhaansa Miami Heat -fanien imitaatiossa:

Periaatteessa ainoa tapa suhtautua tällaiseen rökäletappioon on huumorintaju, kuten ESPN:n ja Bleacher Report UK:n Jordan Brenner yritti tehdä:

Saksan maaleista vastasivat Thomas Müller (11. minuutilla), Klose (23. minuutilla), Toni Kroos (24. ja 26. minuutilla), Sami Khedira (29. minuutilla) ja Andre Schurrle (69. ja 79. minuutilla).

Vaikka he saivat nimensä ruutupisteisiin, oli kyseessä ehdoton joukkueponnistus avausminuutista lähtien. Keskikenttäpelaajat ja hyökkäys olivat pysäyttämättömiä ensimmäisellä puoliajalla, ja Neuer ja muu puolustus pitivät puoliajan jälkeen pintansa.

Jopa USA:n valmentaja ja Saksan entinen maajoukkuepelaaja Jürgen Klinsmann puntaroi:

Jatkossa dominoivilla saksalaisilla on edessä treffit MM-lopputurnauksen loppuottelussa keskiviikkona pelatun Hollannin ja Argentiinan välisen kamppailun voittajaa vastaan.

Saksan tiistain kaltaisen esityksen jälkeen on usein helppo jäädä kiinni hetkeen ja olettaa, että he voittavat koko kisat, mutta he ovat olleet täysin häikäilemättömiä ja tehokkaita koko MM-kisojen ajan.

Ensimmäisissä otteluissa, kuten Yhdysvaltoja, Ranskaa ja Algeriaa vastaan, puolustus tuli peliin mukaan ja sulki vastustajan hyökkäyksen.

Sitten oli ottelu Portugalia vastaan, kun hyökkäys tuli esiin ja kaatoi neljä maalia (Portugalin hyökkäyksen pysäyttämisen ohella).

Loppuottelusta ei tule läheskään yhtä helppo kuin tiistain ottelu Brasiliaa vastaan oli, mutta Saksaa on pidettävä tässä vaiheessa suosikkina.

Vaatii Lionel Messiltä tai Arjen Robbenilta melkoista taikuutta käyttää hyväksi Saksan jykevää puolustusta, joten luvassa voi olla puolustustaistelu.

Loppujen lopuksi on lähes mahdotonta kuvitella Argentiinan tai Hollannin tulevan yhtä sekaisin puolustuspäässä kuin Brasilia teki tiistaina.