NASCAR Teksasin aika-ajojen tulokset:

Stewart-Haas Racingin tallitoverit Kurt Busch, Kevin Harvick ja Clint Bowyer starttaavat kolmesta ensimmäisestä sijasta sunnuntain O’Reilly Auto Parts 500 -kilpailuun, kun huono sää sai NASCAR:n lyhentämään Cup-sarjan karsinnat perjantaina Texas Motor Speedwayllä.

Buschin keskimääräinen kierrosnopeus 1,5 mailin radalla oli 197,368 mailia tunnissa ja hän johti karsintojen ensimmäistä kierrosta. Ja kun Fort Worthin alueelle vyöryi salama ennen toisen kierroksen alkua, NASCAR peruutti loppuosan karsinnoista ja asetti lähtöjärjestyksen ensimmäisen kierroksen nopeuksien perusteella, jolloin Busch sai paalupaikan.

”Se oli ainutlaatuinen tilanne, kun oli vain yksi kierros”, Busch sanoi. ”Ajatus siitä, että sää oli alueella, ei ollut käynyt mielessämme, mutta silti kaikki kolme kierrosta pitää pelata niin fiksusti kuin mahdollista. Menimme hieman aggressiivisesti ensimmäisellä kierroksella ja se kannatti. Luulen, että 2. kierroksella vauhti olisi noussut vielä enemmän ja 3. kierroksella meidän olisi pitänyt tehdä iso uhkapeli nähdäksemme, pystymmekö vielä pitämään tuon vauhdin yllä.”

SHR on ollut hallitseva tiimi kauden ensimmäiset kuusi viikkoa. Harvick voitti kolme kisaa peräkkäin, kun taas Bowyer voitti kaksi viikkoa sitten Martinsville Speedwayllä. Vaikka Busch ja Aric Almirola ovat molemmat ilman voittoa, kumpikin on ollut jatkuvasti mukana kilpailussa ja alustavasti hallussaan pudotuspelipaikkoja.

”On siistiä, että Stewart-Haasin Fordit vetävät postia näin”, Busch sanoi. ”Kun hyökkäät radalle ja seisot kaasulla kovaa, on hieno tunne tietää, että se pysyy. Stewart-Haas Racing on ollut tulessa viime aikoina.”

Ryan Blaney starttaa sunnuntaina neljäntenä ja Denny Hamlin viidentenä. Martin Truex Jr., Joey Logano, Kyle Busch, kisan puolustava voittaja Jimmie Johnson ja Kyle Larson täydentävät kärkikymmenikön.

Tulokas William Byron ajoi karsinnassa 33:nneksi, mutta moottorivaihdon vuoksi hän joutuu luopumaan tästä paikasta ja starttaa sunnuntaina 37-autoisen kentän takaosasta. Moottoriongelma aiheutti sen, että 20-vuotias jätti suuren osan harjoituksista väliin aiemmin perjantaina.