All-Star Race | Official Site Of NASCAR

Chase Elliott styrer Bristol og får sin første sejr i NASCAR All-Star Race

Sportens regerende mest populære kører, Chase Elliott, vandt sin første sejr i NASCAR All-Star Race onsdag aften på Bristol Motor Speedway – og holdt den regerende NASCAR Cup Series-mester Kyle Busch bag sig i de sidste omgange.

Elliott førte 60 af de 140 omgange på vej til lønsedlen på 1 million dollars. Han og hans far, Bill Elliott, slutter sig til far-søn kombinationen af Dale Earnhardt og Dale Earnhardt Jr. til at have vundet sportens midseason All-Star udstilling. Interessant nok vandt Bill løbet, da det blev afholdt i Atlanta, og Chases sejr var i Bristol, Tennessee – det er de eneste to gange, hvor løbet fandt sted på en anden bane end Charlotte Motor Speedway.

RELATERET: Officielle resultater | DiBenedetto vinder Open | Shop for Elliott gear

Chase Elliotts Hendrick Motorsports Chevrolet nr. 9 tog en overbevisende føring til tider i anden halvdel af de 140 omgange, men han måtte i sidste ende holde stand mod en hårdkogt Busch, som stadig søger at hive sit første løbstrofæ i 2020-sæsonen. Den vindende forskel mellem dem var blot 0,418 sekunder.

Sæsonens fører i kørerstillingen, Kevin Harvick, sluttede som nummer tre efterfulgt af Team Penske’s Brad Keselowski og 2020 Daytona 500-vinder Denny Hamlin. Ryan Blaney, der førte et løb-high 72 omgange, sluttede på sjettepladsen. Joey Logano, Alex Bowman, Aric Almirola og Martin Truex Jr. rundede top 10 af i rækkefølge.

Elliotts sejr var enormt populær, selv blandt det begrænsede antal fans, der havde lov til at overvære løbet personligt, og de fejrede det ved at overøse den 24-årige med jubel.

RELATERET: Se alle vindere af All-Star Race | Se tilbage på All-Star runner-up finishers

“Åh, du godeste, der er ingen følelse som det, intet er som det,” sagde en smilende Elliott efter at være kravlet op af sin Chevrolet. “Bristol er en elektrisk atmosfære, som ikke ligner noget andet sted, vi kommer til. Vi kommer helt sikkert til at fejre den her.

“Der er intet som Bristol. Der er intet som lysene her. Der er intet som racerløb her. Jeg har aldrig vundet her – sikke et løb at gøre det i. Jeg er bare virkelig stolt af vores team i aften og af, at vi kom tilbage. … Alle de nr. 9-hatte og T-shirts oppe på tribunerne – jeg elsker at se det.”

NASCAR prøvede et par innovative og tilsyneladende velmodtagne idéer i det ikke-pointgivende løb, herunder at udstyre bilerne med lys, der gav et underlys, og også et nyt format for genstarter, der gav kørerne mulighed for at vælge, hvilken bane de foretrak – udvendig eller indvendig.

FØRSTE KIG: Se underglow-lysene på banen på Bristol

Løbet kom stadig til at handle om gammeldags hestekræfter og ældgammel strategi blandt de 20 kørere, der opnåede placeringer i løbet.

“Vi prøver hårdt, og vi kører okay, men det virkede som om vi lå fast på 10. pladsen i store dele af løbet i aften, og de sidste par justeringer hjalp os virkelig”, sagde Busch. “Adam (Stevens) gjorde et godt stykke arbejde for at hjælpe bilen og gøre den bedre.”

“Jeg fik en god genstart og gik fra 12. pladsen hele vejen op til femtepladsen (i den sidste fase på 15 omgange), så det var en kæmpe bonus for os at få den baneposition. Alt i alt skal vi bare blive ved med at kæmpe. Jeg tror, det er ligesom fire, fem, seks andenpladser i år, hvad gør man så? Man skal bare blive ved.”

Almirolas niendeplads var den bedste blandt de kørere, der kvalificerede sig til NASCAR All-Star Race ved at vinde en etape i NASCAR All-Star Open på banen tidligere onsdag. William Byron avancerede også med en etapesejr i Open, og Matt DiBenedetto tog det ternede flag hjem i Open – det var første gang, han vandt den ikke pointgivende begivenhed. Clint Bowyer opnåede en plads på gridden ved at vinde Fan Vote.

NASCAR Cup Series genoptager sin regulære sæson søndag på Texas Motor Speedway med O’Reilly Auto Parts 500. Dækningen begynder kl. 14.00 ET på NBCSN, PRN og SiriusXM NASCAR Radio.

Note: Chase Elliotts Hendrick Motorsports Chevrolet nr. 9 bestod NASCAR’s inspektion efter løbet på Bristol Motor Speedway.