All-Star Race | Official Site Of NASCAR

Chase Elliott regerar i Bristol och tar sin första seger i NASCAR All-Star Race

Sportens regerande populäraste förare, Chase Elliott, vann sin första seger i NASCAR All-Star Race på onsdagskvällen på Bristol Motor Speedway – han höll undan för den regerande mästaren i NASCAR Cup Series, Kyle Busch, under de sista varven.

Elliott ledde 60 av de 140 varven på vägen till vinst på 1 miljon dollar. Han och hans far, Bill Elliott, ansluter sig till far-son-kombinationen Dale Earnhardt och Dale Earnhardt Jr. som har vunnit sportens All-Star-utställning mitt i säsongen. Intressant nog vann Bill loppet när det hölls i Atlanta och Chase vann i Bristol, Tennessee – det är de enda två gångerna tävlingen ägde rum på en annan bana än Charlotte Motor Speedway.

RELATERAT: Officiellt resultat | DiBenedetto vinner Open | Shop for Elliott gear

Chase Elliotts Hendrick Motorsports Chevrolet nr 9 tog en övertygande ledning vid vissa tillfällen under den andra halvan av den 140 varv långa tävlingen, men i slutändan var han tvungen att hålla undan för en hårt laddad Busch, som fortfarande letar efter att hissa sin första tävlingstrofé för säsongen 2020. Den vinnande skillnaden mellan dem var endast 0,418 sekunder.

Säsongens förarledare, Kevin Harvick, slutade trea, följd av Team Penske’s Brad Keselowski och 2020 Daytona 500-vinnaren Denny Hamlin. Ryan Blaney, som ledde ett racehöga 72 varv, slutade sexa. Joey Logano, Alex Bowman, Aric Almirola och Martin Truex Jr. avrundade topp 10 i tur och ordning.

Elliotts seger var enormt populär även bland det begränsade antal fans som fick närvara vid loppet personligen, och de firade genom att överösa 24-åringen med jubel.

RELATERAT: Se alla vinnare av All-Star Race | Se tillbaka på All-Star runner-up finishers

”Herregud, det finns ingen känsla som det, ingenting som det”, sa en leende Elliott efter att ha klättrat av sin Chevrolet. ”Bristol är en elektrisk atmosfär som inte liknar något annat ställe vi åker till. Vi kommer garanterat att fira det här.

”Det finns inget som liknar Bristol. Det finns inget som liknar ljusen här. Det finns inget som racing här. Jag har aldrig vunnit här – vilket lopp för att göra det. Jag är bara riktigt stolt över vårt lag ikväll och över att vi har återhämtat oss. … Alla dessa nr 9-hattar och T-shirts uppe på läktarna – jag älskar att se det.”

NASCAR försökte sig på ett par innovativa och till synes väl mottagna idéer i det icke-poängfyllda loppet, bland annat genom att utrusta bilarna med lampor som gav ett underljus och även ett nytt format för omstarter som gjorde det möjligt för förarna att välja vilket körfält de föredrog – yttre eller inre.

FÖRSTA LYNET: Det var ändå bara gammaldags hästkrafter och gammal strategi som gällde för de 20 förare som tog plats i loppet.

”Vi försöker hårt och kör okej, men det verkade som om vi låg på 10:e plats under en stor del av loppet ikväll, och de sista justeringarna hjälpte oss verkligen”, sa Busch. ”Adam (Stevens) gjorde ett bra jobb med att hjälpa bilen och göra den bättre.”

”Jag fick en bra omstart och gick från 12:e hela vägen upp till femte plats (i den sista 15 varv långa etappen) så det var en stor bonus för oss att få den spårpositionen. På det hela taget måste vi bara fortsätta att kämpa. Jag tror att det är som fyra, fem, sex andraplatser i år, vad gör man? Man måste bara fortsätta.”

Almirolas niondeplats var den bästa bland de förare som kvalificerade sig till NASCAR All-Star Race genom att vinna en etapp i NASCAR All-Star Open på banan tidigare på onsdagen. William Byron avancerade också med etappvinst i Open, och Matt DiBenedetto tog hem den rutiga flaggan i Open – det var första gången han vann den icke poängbetalande tävlingen. Clint Bowyer fick en plats i startfältet genom att vinna Fan Vote.

NASCAR Cup Series återupptar sin ordinarie säsong på söndag på Texas Motor Speedway med O’Reilly Auto Parts 500. Täckningen börjar klockan 14.00 ET på NBCSN, PRN och SiriusXM NASCAR Radio.

Note: Chase Elliotts Hendrick Motorsports Chevrolet nr 9 klarade NASCAR:s inspektion efter loppet på Bristol Motor Speedway.