World Cup 2014 Scores: Resultaten halve finales, bijgewerkte opstelling na dag 27

Je dacht dat de Seattle Seahawks de Denver Broncos in de Super Bowl hadden verslagen. U dacht dat de San Antonio Spurs de Miami Heat verpletterden in de NBA Finals.

En wat vond u van de prestatie van Duitsland dinsdag in de halve finale van het WK tegen Brazilië?

Duitsland versloeg de gastheren met 7-1, maar het was het gedeelte van 23 minuten tot 29 minuten dat absoluut verbazingwekkend was.

Duitsland maakte vier doelpunten in zes minuten en zoog absoluut de energie uit het hele stadion. Sterker nog, ze zoog de energie uit het hele land Brazilië.

Frank Augstein/Associated Press

We zijn nu terug bij drie overgebleven teams, en een bijgewerkt WK-klassement is hieronder en op ESPN FC te vinden.

Bleacher Report

Het doelpunt waarmee die ongelooflijke uitval voor Duitsland begon, kwam van de voet van Miroslav Klose, waarmee hij het wereldbekerecord voor gescoorde doelpunten aller tijden op zijn naam schreef. De officiële Twitter-pagina van de FIFA World Cup feliciteerde de Duitse superster:

Klose gaf voor de wedstrijd commentaar op zijn instelling voor dit WK, via ESPN FC:

Eén treffer is niet genoeg voor mij. Ik moet er meer aan toevoegen. Ik heb een brutale geest, bereid me altijd op alles voor. Ik neem geen aanstoot, ik weet dat ik het team altijd kan helpen, op welke manier dan ook. Ik ben er klaar voor, dat heb je al gezien tegen Ghana.

Het is duidelijk dat Brazilië de geblesseerde Neymar en de geschorste Thiago Silva miste, maar het zou niet eerlijk zijn om het resultaat van deze wedstrijd op die absenties af te schuiven.

Duitsland was absoluut meedogenloos in de eerste helft en trok zich nooit terug uit de aanval. Ze controleerden de bal, maakten gebruik van vrijwel elke scoringskans en lieten zien waarom ze een van de meest dominante teams ter wereld zijn.

Zelfs de briljante Neymar had ze dinsdag niet kunnen stoppen.

Gezien de 5-0 voorsprong bij rust, hield Duitsland zich een groot deel van de tweede helft koest en kreeg het uitstekend keeperswerk van Manuel Neuer. Voor de goede orde voegden ze er in de tweede helft nog twee doelpunten aan toe, zelfs toen ze defensief achterover leunden, terwijl Oscar het enige doelpunt voor Brazilië scoorde toen de wedstrijd na 90 minuten al in de hand was.

Dario Lopez-Mills/Associated Press

Elke keer dat er in een sport op zo’n belangrijk podium een grote nederlaag wordt geleden, is het altijd interessant om die in historisch perspectief te plaatsen. Paul Carr van ESPN en ESPN Stats & Info deed dat tijdens de eerste helft van de Duitse ploeg:

De keerzijde van de Duitse opgetogenheid was natuurlijk de schok en teleurstelling bij de Braziliaanse fans. Om een wedstrijd als deze te verliezen is één ding, maar om het te doen in het bijzijn van je eigen supporters op dit podium maakt het resultaat des te meer pijnlijk.

Bleacher Report merkte op dat er veel tranen vloeiden, terwijl Sam Borden van The New York Times erop wees dat sommige Braziliaanse fans hun beste Miami Heat-fans imitatie deden:

Misschien is de enige manier om met zo’n afgang om te gaan gevoel voor humor, zoals Jordan Brenner van ESPN en Bleacher Report UK probeerde te doen:

De doelpunten voor de Duitsers kwamen van Thomas Mueller (11 minuten), Klose (23 minuten), Toni Kroos (24 en 26 minuten), Sami Khedira (29 minuten) en Andre Schurrle (69 en 79 minuten).

Hoewel ze hun namen in de box score kregen, was het een absolute teamprestatie vanaf de openingsminuut. De middenvelders en de aanval waren niet te stoppen in de eerste helft, en Neuer en de rest van de verdediging hielden stand na de pauze.

Zelfs USA-coach en voormalig speler van het Duitse nationale team Jurgen Klinsmann woog mee:

De volgende stap voor de dominante Duitsers is een datum in de WK-finale tegen de winnaar van de confrontatie van woensdag tussen Nederland en Argentinië.

Het is vaak gemakkelijk om na een optreden zoals we dinsdag van Duitsland zagen, in het moment te blijven hangen en aan te nemen dat ze alles gaan winnen, maar ze zijn het hele WK meedogenloos en efficiënt geweest.

In de eerste wedstrijden, zoals die tegen de Verenigde Staten, Frankrijk en Algerije, kwam de verdediging tot spelen en schakelde de aanval van de tegenstander uit.

Toen was er de wedstrijd met Portugal, toen de aanval uit de startblokken kwam en vier doelpunten maakte (om samen te gaan met de shutout van de aanval van Portugal).

De finale zal lang niet zo makkelijk zijn als het duel met Brazilië dinsdag was, maar de Duitsers moeten op dit moment als de favorieten worden beschouwd.

Er zou wat magie van Lionel Messi of Arjen Robben nodig zijn om de sterke verdediging van Duitsland uit te buiten, wat betekent dat we een defensieve strijd tegemoet kunnen zien.

Nadat Argentinië of Nederland in de verdediging zo ongeorganiseerd uit de hoek komen als Brazilië dinsdag deed, is het bijna onmogelijk.