All-Star Race | Official Site Of NASCAR

Chase Elliott heerst over Bristol en behaalt eerste NASCAR All-Star Race-overwinning

De regerend meest populaire coureur van de sport, Chase Elliott, behaalde woensdagavond op Bristol Motor Speedway zijn eerste NASCAR All-Star Race-overwinning – door regerend NASCAR Cup Series-kampioen Kyle Busch in de laatste ronden af te houden.

Elliott leidde 60 van de 140 ronden op weg naar de $1 miljoen paycheck. Hij en zijn vader, Bill Elliott, voegen zich bij de vader-zoon combinatie van Dale Earnhardt en Dale Earnhardt Jr. om de sport midseason All-Star tentoonstelling te hebben gewonnen. Interessant is dat Bill de race won toen die in Atlanta werd gehouden en Chase’s overwinning in Bristol, Tennessee – dat zijn de enige twee keren dat het evenement op een ander circuit dan Charlotte Motor Speedway plaatsvond.

GERELATEERD: Officiële resultaten | DiBenedetto wint Open | Shop for Elliott gear

Chase Elliott’s No. 9 Hendrick Motorsports Chevrolet nam bij vlagen een overtuigende voorsprong in de tweede helft van het 140 ronden tellende evenement, maar hij moest uiteindelijk een hard-charging Busch afhouden, die nog steeds op zoek is naar het hijsen van zijn eerste race-trofee van het 2020-seizoen. Het winnende verschil tussen hen was slechts 0,418 seconden.

De leider in de rijderstand van het seizoen, Kevin Harvick, eindigde als derde, gevolgd door Team Penske’s Brad Keselowski en 2020 Daytona 500-winnaar Denny Hamlin. Ryan Blaney, die 72 ronden aan de leiding reed, eindigde als zesde. Joey Logano, Alex Bowman, Aric Almirola en Martin Truex Jr. rondden de top 10 in volgorde af.

Elliott’s overwinning was enorm populair, zelfs bij het beperkte aantal fans dat de race persoonlijk mocht bijwonen, en ze vierden het door de 24-jarige met gejuich te overladen.

GERELATEERD: Bekijk elke All-Star Race-winnaar | Kijk terug naar de All-Star runner-up finishers

“Oh my gosh, er is geen gevoel zoals dit, niets zoals dit,” zei een lachende Elliott na het beklimmen van zijn Chevrolet. “Bristol is een elektrische atmosfeer zoals geen enkele plaats waar we naartoe gaan. Deze gaan we zeker vieren.

“Er gaat niets boven Bristol. Er is niets zoals de lichten hier. Er gaat niets boven racen hier. Ik heb hier nog nooit gewonnen. Wat een race om het te doen. Ik ben echt trots op ons team vanavond. … Al die No. 9 petten en T-shirts op de tribunes – prachtig om te zien.”

NASCAR probeerde een paar innovatieve en schijnbaar goed ontvangen ideeën uit tijdens de non-points race, waaronder het uitrusten van de auto’s met lichten die voor een underglow zorgden en ook een nieuw format voor de herstarts waarbij de coureurs konden kiezen welke baan ze verkozen – buiten of binnen.

EERSTE SLUITING: Bekijk de underglow-lampen op de baan van Bristol

De race kwam nog steeds neer op ouderwetse paardenkracht en ouderwetse strategie onder de 20 coureurs die posities in de race verdienden.

“We doen ons best en we rijden goed, maar het leek erop dat we vanavond een groot deel van de race op de 10e plaats lagen en de laatste paar aanpassingen hebben ons echt geholpen”, zei Busch. “Adam (Stevens) heeft geweldig werk verricht door de auto te helpen en beter te maken.”

“Ik kreeg een goede herstart en ging van de twaalfde helemaal naar de vijfde plaats (in de laatste fase van 15 ronden) dus dat was een enorme bonus voor ons om die baanpositie te krijgen. Over het algemeen moet ik gewoon blijven vechten. Ik denk dat dat al vier, vijf, zes tweede plaatsen zijn dit jaar, wat doe je dan? Je moet gewoon doorgaan.”

Almirola’s negende plaats was de beste onder de coureurs die zich voor de NASCAR All-Star Race kwalificeerden door eerder woensdag een etappe te winnen in de NASCAR All-Star Open op het circuit. Ook William Byron plaatste zich voor de Open en Matt DiBenedetto won voor de eerste keer de niet-puntenwedstrijd. Clint Bowyer verdiende een plaats op de grid door het winnen van de Fan Vote.

De NASCAR Cup Series hervat zijn reguliere seizoen zondag op Texas Motor Speedway met de O’Reilly Auto Parts 500. De verslaggeving begint om 14.00 uur ET op NBCSN, PRN en SiriusXM NASCAR Radio.

Note: Chase Elliott’s No. 9 Hendrick Motorsports Chevrolet kwam door NASCAR’s post-race inspectie op Bristol Motor Speedway.